Publicació i presentació del plànol-guia “Patrimoni industrial del Poblenou, Barcelona”

Fa uns anys vam encetar una col·lecció de plànol-guia sobre diferents temes arquitectònics i urbanístics de la ciutat de Barcelona.
El primer va ser “Arquitectura d’avantguarda a Barcelona. Josep Lluís Sert i el GATCPAC” que tenia per objectiu difondre el coneixement del patrimoni arquitectònic que el GATCPAC i la seva cara més coneguda, Josep Lluís Sert, van deixar a la ciutat de Barcelona.
El segon, “Jardins interiors d’illa de l’Eixample. Barcelona“, pretenia donar a conèixer un projecte urbà tan singular com és l’extensa xarxa de jardins interiors d’illa de la nostra ciutat, un projecte gairebé únic al món que segueix desenvolupant-se any rere any.

Ara presentem el tercer, “El patrimoni industrial del Poblenou, Barcelona“, el qual vol explicar l’evolució del barri, posar de relleu el ric patrimoni arquitectònic del Poblenou industrial i descriure les característiques principals de cada un dels edificis, així com de les importants intervencions que s’hi han dut a terme recentment per part de destacats arquitectes (Josep Llinàs, Josep Lluís Mateo, Jordi Garcés, Jordi Badia-BAAS, Flores i Prats…).

La presentació del plànol-guia tindrà lloc el proper dimarts 14 de maig de 2019 a les 18h a Ca l’Alier, antiga fàbrica tèxtil recuperada per A+M Arquitectes per acollir la Fundació BIT Habitat.
A la presentació la seguirà una taula rodona en la qual hi intervindran:
– Marc-Aureli Santos (director de Patrimoni Arquitectònic d’Ecologia Urbana, Ajuntament de Barcelona)
– David Martínez (coordinador de la Comissió 22@ de l’Ajuntament de Barcelona)
– Jordi Fossas (director de l’Arxiu Històric del Poblenou)
– Javier Fraga (membre de PatrimoniIndustrial.cat)
– Gemma Serch (MATTERS arquitectura, redactors de l'”Estudi comparatiu de Catàlegs i Plans Especials de Protecció del Patrimoni Urbà d’àmbit internacional”)

D’altra banda, el dijous 16 de maig, de 18 a 20h, hem programat un itinerari amb sortida des de Ca l’Alier per recórrer part del barri i descobrir alguns dels edificis del ric patrimoni industrial que es mantenen en peu i que hem inclòs al plànol-guia.

El plànol-guia us el podeu descarregar gratuïtament en PDF des d’aquí. Si us interessa adquirir-lo en paper, ens podeu escriure a info@elglobusvermell.org