Info bici – Dia sense Cotxes 2015

Infobiciquadrat2

Durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible, Barcelona va viure una jornada molt especial, el “Dia sense cotxes”. Més d’una desena de trams, un per districte, van quedar tallats al trànsit durant 12 hores, donant pas tan sols a vianants, bicicletes i algun autobús.

El globus vermell va ser a cada un d’aquests carrers tallats al trànsit informant als ciutadans sobre el Pla de Mobilitat Urbana i fent-los opinar al respecte.

El Pla de Mobilitat Urbana (2013-18) és un instrument de planificació urbanística, l’objectiu del qual és millorar la mobilitat a les nostres ciutats. Es tracta d’un pla estratègic que transcendeix l’escala municipal, per incloure territorialment més d’un municipi.

Es vertebra en quatre grans eixos:
Mobilitat Segura, amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents.
Mobilitat Sostenible, que pretén reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.
Mobilitat Equitativa, per garantir l’accés a tots els ciutadans a una mobilitat sostenible, segura i saludable.
Mobilitat Eficient, que busca reorganitzar la mobilitat de la ciutat per tal de fer-la més eficient.

En una jornada tan especial, on el transport sostenible pren el protagonisme, vam creure oportú treure al carrer algunes bicicletes amb història, i molts quilòmetres recorreguts, provinents la gran majoria de França o Anglaterra.

Una bicicleta d’època, un paraigües i una catifa van ser els elements que ens van ajudar a recrear un “indret” marc d’acollida i recollida de l’opinió dels participants. A disposició de petits i grans hi havia un full amb les instruccions per poder fer i omplir un molinet de paper que ens ajudaria a fer florir d’idees el “lloc” un cop els participants responguessin a: “M’imagino una ciutat sense cotxes on…”

fotos infoBICI 2015

+ notícia a El Periódico