Punts clau en la transformació dels espais escolars

square-article-hack-the-school-globus

Dins el marc de la convocatòria Hack the School 2017, impulsada per la Fundació Jaume Bofill, pel procés de re-disseny de 30 escoles seleccionades, es posa a l’abast d’aquests centres la possibilitat de realitzar visites a “4 escoles exemple” pels processos de transformació dels seus espais i els mètodes aplicats. El globus vermell és l’encarregat de dinamitzar i guiar aquestes visites.

Les escoles visitades són:

Escola Virolai. Barcelona
Exemple de bones pràctiques: Espais interiors pedagògics

Escola Josep Maria Jujol. Barcelona
Exemple de bones pràctiques: Re-disseny de pati

Institut Moisès Broggi. Barcelona
Exemple de bones pràctiques: Re-disseny d’espais interiors

Espai Educatiu del CAIEV. Centre d’educació viva i natura. Alt Maresme
Exemple de bones pràctiques: Re-disseny d’espai exterior

Les visites tenen una durada aproximada de 2 hores i s’estructuren en dues parts:

Primera part: una persona de la comunitat escolar, acompanyada d’un arquitecte membre d’El globus vermell, explica el projecte de re-disseny del centre visitat (experiència, fases, condicionants, etc) i es fa un recorregut pels espais transformats.

Segona part: es presenten els projectes de les escoles visitants (els objectius del seu projecte de re-disseny, el procés de treball, les inquietuds, etc) i, a continuació, es fa una sessió de treball col·lectiu per tal de compartir dubtes i possibilitats i extreure idees i propostes de millora.

De l’experiència en sorgeixen conclusions que hem volgut recollir en un article que podria servir d’eina de treball o reflexió. El podeu descarregar en pdf.

+ pdf

fotos

+ vídeo relacionat