Quin model de ciutat volem?

repensar_bonpastor_q

Quin model de ciutat volem?

“Repensar Bonpastor. Teixint històries urbanes de Barcelona des del llindar de les Cases Barates”, Col·lectiu Repensar Bonpastor, 2016 | ISBN-13: 978-1523301492 | ISBN-10: 152330149X | + info

La modificació del PGM (Pla General Metropolità) respecte uns terrenys adjacents al centre comercial de La Maquinista permet obrir el debat sobre quin model de ciutat volem i quin estem afavorint. Sovint sentim els polítics dir que cal potenciar la ciutat mediterrània i alhora veiem que legislen a favor de l’ampliació d’un gran centre comercial, fet que tindrà unes conseqüències contràries a la compacitat i la diversitat d’usos típiques de les ciutats mediterrànies. Sovint sentim que defensen mantenir el teixit industrial i alhora veiem que requalifiquen terrenys industrials perquè promotors privats puguin treure’n major rendiment econòmic.
Aquest article denuncia les polítiques públiques neoliberals ocultes darrera discursos més amables i analitza les conseqüències d’aquestes polítiques en el teixit comercial dels barris.

Per llegir l’article sencer:
· pàgines del llibre
· text amb hiperenllaços