Disseny expositiu “La Model es transforma”

Disseny i muntatge de l’exposició permanent “La Model es transforma”.

L’exposició explica el procés de transformació del complex, que es convertirà en un gran pol d’equipaments i habitatge, tot envoltat d’un nou gran parc urbà. El projecte no oblida la memòria històrica d’aquest edifici imponent, que va funcionar com a presó durant 113 anys, i preveu que la galeria 4 de l’edifici Panòptic es dediqui a Espai memorial.

La proposta consisteix en transformar el pati d’accés, per una banda, en una mena de plaça de mercat plena de vida i activitats, amb els seus tendals i racons ombrejats i, per l’altra, en un claustre on el recorregut expositiu fomenti la circulació perimetral seguint les banderoles verticals amb el contingut expositiu.

A una altra escala, l’exposició també es fa visible més enllà dels murs perimetrals que delimiten el recinte i, per tant, amb unes lones horitzontals de gran format que s’instal·len als quatre xamfrans s’anuncien els quatre eixos temàtics de l’exposició:
– Equipaments
– Habitatge
– Patrimoni i memòria
– Espai públic i sostenibilitat

Finalment, també s’instal·len un conjunt de lones verticals que s’integren en la composició de l’edifici Administratiu (c. Entença) i que remarquen el punt d’accés a l’espai expositiu.

Els detalls sobre la transformació de la Model i el projecte d’ordenació aprovat recentment es poden consultar en aquesta pàgina del web de La Model.

Organització El globus vermell, Ar47 i l’Ajuntament de Barcelona
Disseny muntatge expositiu El globus vermell i Ar47
Disseny gràfic Nacho Sanz
Lloc Presó Model, Barcelona (inauguració novembre 2022)

fotos