Arquitectes per un dia

pati jujol

Pel curs 2014-15 l’Escola Jujol ha decidit engegar un procés participatiu intern el qual, amb el nom d’“Escoltem el pati”, estudiï possibilitats de millora de l’espai, tant des d’un punt de vista més tècnic (acústica, il·luminació, etc) com des d’un altre de més pràctic (usos i activitats a fer-hi).
El taller proposat per El globus vermell, per tant, pretén ser el punt d’inici d’aquest procés participatiu i alhora vincular-se amb la temàtica de treball escollida pel curs vinent, la sostenibilitat.

L’activitat se centra, en primer lloc, en descobrir i analitzar les problemàtiques del pati de l’escola i, finalment, en proposar solucions i millores per fer d’aquest espai un indret més proper als alumnes, “més seu” i de major qualitat.
El taller pretén que, de forma dinàmica i participativa, es treballin els principals temes arquitectònics que tenen a veure amb el pati de l’escola (la dimensió i les proporcions de l’espai, els usos que s’hi donen, la seva distribució en l’espai i les possibilitat d’adaptabilitat d’aquest, els recorreguts més habituals, els material, els colors, la llum i l’acústica que el conformen i caracteritzen, etc.) amb l’objectiu de detectar-ne les problemàtiques però també de fer aflorar les possibilitats de millora.
Els nens, tot jugant a fer d’arquitectes per un dia, descobreixen la història de la seva escola i, amb ull crític i constructiu, l’analitzen per veure què hi ha, què hi sobra, què hi falta o què desitjarien trobar-hi.

  • Grups de 50-100 persones
  • Edats Pares i fills, alumnes de 6-12 anys
  • Lloc Escola Jujol
  • Data 21 de desembre 2014, de 11-14h
  • Conductors arquitectes membres d’ El globus vermell i pares voluntaris de recolzament
fotos