Cloenda del programa Patrimonia’m (MUHBA)

Patrimoniar significa conèixer, respectar, conservar i difondre…

El programa Patrimonia’m del MUHBA és una proposta educativa que pretén apropar el patrimoni de la ciutat als nens i nenes de diferents escoles de Barcelona i convertir-los, així, en patrimoniadors/es d’un espai o d’un monument de la ciutat que tinguin a prop del centre escolar amb la voluntat que siguin protagonistes del seu propi aprenentatge.

La cloenda del programa del curs 2022/2023 ha tingut lloc al recinte de la Fabra i Coats, on l’alumnat ha presentat els projectes realitzats als seus centres educatius  i, a més a més, ha pogut participar en una gimcana que hem dissenyat i coordinat des d’El globus vermell.

La proposta de gimcana ha consistit en un recorregut amb diverses parades centrat en aprendre sobre el passat fabril de la Fabra i Coats i posar-lo en relació amb el present. Cada parada es focalitzava en un tema (diferències socials, jornades laborals, política social, etc.). Per fer el recorregut, cada grup adoptava el paper d’un personatge fictici que representava un antic treballador/a de la fàbrica.

L’activitat s’ha materialitzat en un conjunt de plafons amb informació, distribuïts a cada parada, i on es plantejaven una sèrie de reptes a resoldre. També s’ha realitzat una petita acció final a mode de conclusió que consistia en un trencaclosques de paraules que convidava al púbic participant a composar frases sobre els temes tractats o sobre allò que més els ha cridat l’atenció.

  • Durada 2 hores
  • Metodologia gimcana
  • Dirigit a estudiants d’ESO
  • Conductors membres d’El globus vermell
  • Client MUHBA
fotos