Gràcia: de la revolució social a la revolució urbana

L’antiga Vila de Gràcia es caracteritza per haver mantingut viva la seva identitat com a poble en el decurs del temps fins a arribar a l’actualitat amb una forta cohesió social.

A més d’estar ben connectada amb el centre de Barcelona amb transport públic, és un dels barris més complets de Barcelona. La seva escala humana i la bona dotació d’equipaments i serveis, a més a més, de la pacificació de molts dels carrers duta a terme en els últims anys han fet d’aquest barri una zona agradable plena d’espais públics de qualitat.

El comerç de proximitat és l’activitat econòmica més rellevant del barri. La remodelació del Mercat de la Llibertat ha fet que hagin augmentat considerablement els seus visitants, mentre el Mercat de l’Abaceria ben aviat començarà la seva reforma integral.

Aquest itinerari és un recorregut en diagonal pel barri de la Vila de Gràcia, des de la remodelada plaça Lesseps fins al passeig de Sant Joan, tot passant per nous espais públics com la polèmica plaça de les Dones del 36. Es parlarà dels orígens urbanístics del barri, es posarà atenció en equipaments públics de qualitat com la biblioteca de Jaume Fuster de l’arquitecte Josep Llinàs, i en el present i futur Mercat de l’Abaceria Central.

  • Edats Tots els públics
  • Punt trobada Biblioteca Jaume Fuster
  • Durada 2 hores
  • Guies Arquitectes membres d’El globus vermell
  • Reserves
fotos