Històries de Barcelona

bcn_tibidabo

Aquest taller combina la tècnica del dibuix amb el coneixement de la història i de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona. A partir de l’anàlisi d’una selecció d’unes 90 imatges (gravats, dibuixos, fotografies, etc.) de diferents èpoques i després d’una breu explicació d’aquells fets i esdeveniments més significatius de l’evolució urbana de la ciutat, els assistents han de completar, mitjançant el dibuix, làmines que representen alguns d’aquests moments històrics. Al final, totes les làmines ordenades cronològicament ens donaran una visió rica i original de la història de Barcelona.
També se’ls demana que il·lustrin com s’imaginen la Barcelona de 2026, quan la ciutat serà Capital Mundial de l’Arquitectura.

Aquest taller, ofert pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a cursos del cicle superior de primària, secundària i batxillerat, s’emmarca dintre del programa educatiu ArquiEscola del COAC que té el Segell de Qualitat concedit pel Consell d’Innovació Pedagògica (CIP). Per aquest motiu, els tallers es troben oferts al Programa d’Activitats Educatives (PAE), on tots els centres educatius que estiguin interessats s’hi poden apuntar.

    • Edats 6-12 anys
    • Lloc Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Plaça Nova, 5. Barcelona
    • Dates i horari és necessari concertar dia
    • Durada 2 hores
    • Docents arquitectes membres d’El globus vermell

+ vídeo

fotos