La Barcelona del GATCPAC

casa-lopez_quadrat

El barri de Sant Gervasi és, des de mitjans del segle XIX, una zona benestant de la ciutat de Barcelona. La inauguració de la línia de ferrocarril Barcelona-Sarrià l’any 1863 afavorí que famílies burgeses de la ciutat s’hi construïssin residències d’estiueig amb jardí.
Més endavant, ja ben entrat el segle XX, les joves generacions d’aquestes famílies, molts d’ells amb professions liberals (metges, enginyers, arquitectes…) s’instal·laren al barri de forma permanent. Entre aquests joves hi havia bona part dels membres del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans pel Progrés de l’Arquitectura Contemporània), principals introductors de l’Arquitectura Moderna a Catalunya, com Josep Lluís Sert o Germán Rodríguez Arias.
Molts dels moderns projectes residencials que construiren durant els anys 30, com la Casa López al carrer Muntaner o la Casa Rodríguez Arias a la Via Augusta, es troben, precisament, per aquesta zona.

“La Barcelona del GATCPAC. Itinerari per l’Arquitectura d’avantguarda” és un recorregut per Sant Gervasi que permet descobrir l’evolució de l’arquitectura al llarg del segle XX i posar-la en relació amb els esdeveniments més importants succeïts en l’àmbit polític, social, cultural i artístic a Barcelona.

  • Edats Tots els públics
  • Punt trobada Plaça Molina (monument Joan Maragall)
  • Durada 2,5 hores
  • Guies Arquitectes membres d’El globus vermell
  • Inscripcions cliqueu aquí
fotos