La Diagonal: història urbanística i identitat social d’una ciutat

Diagonal02_quadrat

L’avinguda Diagonal és el carrer més llarg de la ciutat de Barcelona. La història del seu traçat i la seva consolidació ha ocupat més d’un segle, des de 1884, amb la construcció d’un breu tram comprès entre el carrer Pau Claris i el passeig de Gràcia, fins als nostres dies, amb l’arribada de l’avinguda al mar i la reordenació de l’àrea del Besòs. El seu traçat, per tant, adopta diverses morfologies i reflexa realitats socials molt diferents.
Arquitectònicament no és menys interessant. L’avinguda ofereix testimonis de diferents èpoques i estils que mereixen també la seva atenció particular i que, en conjunt, ens permeten resseguir la història de Barcelona dels últims 150 anys.

Arran de la reurbanització del tram comprès entre el Passeig de Gràcia i la plaça de Francesc Macià, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar aquests itineraris, concebuts i guiats per El globus vermell, amb la intenció de donar a conèixer la història i el patrimoni arquitectònic d’aquesta important avinguda de la ciutat.

  • Edats Adults
  • Punt trobada Av. Diagonal – Pl. Francesc Macià
  • Durada 2,5 hores
  • Guies Arquitectes membres d’El globus vermell
  • Reserves

+ info:
· Un segle d’història de la Diagonal
· Barcelona en diagonal

fotos