En general, tots els nens i nenes somien amb una “caseta” pròpia, un lloc, un espai per als seus jocs i relacions. Un escenari on simular la vida real i, si pot ser a l’exterior on els seus jocs s’expandeixin més enllà dels límits físics de la construcció, millor.
Un espai construït és un element que en ser implantat en el terreny altera les seves condicions, funcions i ús al seu voltant. L’element construït no pot ser pensat sense tenir en compte el seu entorn, la seva posició, accés, materials…
Així doncs, per transformar l’espai exterior de l’escola es proposa aquest projecte de permacultura i bioconstrucció; sistemes holístics que tenint en compte el tot, estudiaran les possibilitats reals de l’emplaçament i els recursos a l’abast per entre tots construir un ecosistema sostenible dins de l’escola.
L’objectiu principal d’aquest taller és apropar els principis de la permacultura i la bioarquitectura en concret, als nens/nois i les famílies involucrades amb el centre educatiu, a través del disseny i construcció col·lectiu d’una estructura a l’aire lliure que els permeti viure l’espai exterior des de diferents punts de vista, podent arribar a fer classe en un àmbit divers a l’aula habitual.
El taller es desenvoluparà durant un trimestre a través de 3 sessions teòriques dinamitzades i un mínim de 3 sessions pràctiques per a la construcció del projecte amb l’ajut de les famílies.
T1 – PermaQUÈ? Permacultura. Resum sessió
T2 – El conte dels 3 porquets. Bioarquitectura, construcció amb materials naturals. Resum sessió
T3 – Planificació de la construcció de “la nostra caseta”. Resum sessió
Es recomana el desenvolupament d’un taller paral·lel de permacultura centrat en l’hort per implementar annex a “ la caseta”.
- Grups de 20-25 nens i nenes
- Edats alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat
- Lloc la vostra escola
- Conductors arquitectes membres d’ El globus vermell