Nou Barris: relligant els nous barris

El districte de Nou Barris és el més jove de tots els districtes de Barcelona i està format per territoris on antigament hi predominaven els cultius i les masies. Als anys 60, amb la ràpida i poc planificada construcció de grans polígons d’habitatges, es va convertir en una zona d’acollida d’una part important de la immigració obrera que va arribar a Barcelona.

Tot i que part de les deficiències d’aquests polígons d’habitatges s’han arrossegat fins a l’actualitat, al llarg dels anys, les administracions hi han dut a terme intervencions importants. S’hi han construït equipaments i s’ha urbanitzat l’espai públic. Alhora, a molts blocs s’hi han instal·lat ascensors o s’ha millorat l’aïllament de les façanes.

En aquest itinerari iniciarem un passeig des del barri de Canyelles, on ens fixarem en les intervencions de rehabilitació que l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (antic Patronat de l’Habitatge) i la Generalitat de Catalunya estan duent a terme en alguns edificis del polígon. Recorrerem el Parc Central de Nou Barris, dels arquitectes Arriola i Fiol, on descobrirem restes patrimonials, com l’antic aqüeducte de Dosrius o l’antiga masia de Can Carreras, a l’espera de ser rehabilitada. Passarem pel grup de cases barates Ramón Albó (construïdes l’any 1929 per acollir famílies obreres immigrades) al Turó de la Peira; i acabarem a la Seu del Districte, construïda en els pavellons que queden de l’antic Hospital Mental de la Santa Creu i de Sant Pau.

  • Edats Tots els públics
  • Punt trobada Barri de Canyelles
  • Durada 2 hores
  • Guies Arquitectes membres d’El globus vermell
  • Reserves
fotos