Taller “Toca, guixa, crea!”

“per mi una forma mai és quelcom abstracte: sempre és un signe d’alguna cosa (un home, un ocell…)”. Joan Miró

L’obra artística de Joan Miró sovint presenta un joc de formes, d’aparences més o menys abstractes, però sempre amb una significació oculta, que ens obre un món d’interpretacions que activen la nostra imaginació.

L’edifici de la Fundació Joan Miró, obra de Josep Lluís Sert (gran amic de Joan Miró), és, també, una macla de formes geomètriques diverses. Podem detectar els quarts de cercle (o de cilindre) en les lluernes, el prisma octogonal en la torre de les oficines, el triangle a la planta de l’escala i moltes altres formes, algunes de simples i altres de més complexes, que resten ocultes en l’arquitectura de l’edifici.

“Toca, guixa, crea!” és un taller on es proposa explorar l’arquitectura de l’edifici i les seves formes i textures des d’una vessant artística. El taller proposa als participants realitzar tot un recorregut sensorial per explorar i copsar la diversitat de textures que conformen l’edifici i el seu entorn, talment com un col·leccionista. Aquesta col·lecció de textures s’acabarà transformant en formes en 3 dimensions que quedaran recollides en un llibre molt particular que cada infant s’emportarà a casa com a mostra de la seva pròpia experiència sensorial a través de l’arquitectura de Sert.

  • Durada 2 hores
  • Metodologia taller sensorial i creatiu
  • Dirigit a famílies
  • Conductors membres d’El globus vermell
  • Info i reserves Fundació Joan Miró
fotos