Pla d’accions informatives sobre els Ajuts a la Rehabilitació

Imatge_fitxa_quadrat

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona fa pública cada any la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la rehabilitació d’elements comuns d’edificis i habitatges. L’objectiu és fomentar la rehabilitació del parc existent d’edificis i habitatges a Barcelona, amb especial atenció a les obres que impliquen una millora energètica.

Concretament, en aquest últim àmbit, s’està impulsant una estratègia de transició energètica que permeti reduir la factura energètica i ambiental de la ciutat i dels veïns i veïnes, tant amb millores que incideixin en la reducció de consums d’energia i aigua, mitjançant la promoció de mesures d’estalvi i eficiència energètica, com a través de la producció a partir del’aprofitament d’energies renovables.

Des d’El globus vermell, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, hem dissenyat un Pla d’accions comunicatives amb l’objectiu de donar a conèixer els ajuts a la ciutadania i informar dels beneficis i la importància de la rehabilitació. Aquest pla consta de sessions informatives, tallers i altres accions que s’han portat a terme a alguns districtes de la ciutat durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre.

Les accions que s’han dut a terme són de tres tipus:

Punts d’informació mòbil

El punt d’informació mòbil ha consistit en dues persones informadores i un carretó (model utilitzat pel PAM-2016). Els informadors han portat una armilla identificativa sobre els Ajuts a la rehabilitació i el carretó s’ha customitzat especialment amb la imatge gràfica de la campanya.

El punt d’informació mòbil s’ha fet visible en tres tipus d’espais i moments diferents amb l’objectiu de coincidir amb altes concentracions de gent:

– Als mercats municipals (generalment, dissabtes 10h-13h)
– En esdeveniments festius i/o populars (festa de l’esport, festes de barri, fires, etc.).
– De forma itinerant, tot passant per centres cívics, biblioteques, carrers comercials i parcs públics els dies entre setmana (generalment, dies feiners 17h-19h).

fotos sortides amb el punt d'informació mòbil

 

Tallers familiars

Aquesta acció és una activitat estàtica que s’ha emmarcat dins d’un esdeveniment lúdic-festiu on ja s’hi estaven realitzant activitats participatives i familiars per a infants i famílies.

El taller porta per títol “La casa eficient” i consisteix en detectar les patologies que pot patir un edifici a nivell energètic i aplicar una o vàries solucions a cada una d’elles per tal d’estalviar a la llar.

La dinàmica d’aquesta acció s’ha realitzat amb un doble objectiu. Per una banda, fer reflexionar als infants sobre l’estalvi a la llar i, per l’altra, informar als adults sobre els Ajuts a la Rehabilitació.

El material utilitzat ha sigut:
Una il·lustració de gran format sobre suport rígid d’un edifici amb diferents problemàtiques remarcades.
Uns targetons amb solucions per a cada problemàtica.

fotos taller familiar 'La casa eficient'

 

Xerrades informatives

Acció en format conferència en una sala d’actes, preferentment, dins d’un espai municipal (centre cívic, biblioteca, etc.).

La xerrada ha estat presentada per: una persona membre d’El globus vermell, una persona representant de l’Oficina de l’Habitatge i una persona representant de l’Agència de l’Energia.

La xerrada s’ha concebut per explicar la convocatòria general d’ajuts, aportant més èmfasi als ajuts a la rehabilitació energètica.

fotos xerrades