Taller de permacultura i bioconstrucció

taller permacultura

Avui iniciem un taller trimestral de permacultura i bioconstrucció a una escola rural d’Osca.

En general tots els nens i nenes somien amb una “caseta” pròpia, un lloc, un espai per als seus jocs i relacions, un escenari on simular la vida real i, si pot ser a l’exterior, on els seus jocs s’expandeixin més enllà dels límits físics de la construcció, millor.

Un espai construït és un element que a l’implantar-lo en el terreny altera les seves condicions, funcions i ús al seu voltant. L’element construït no pot ser pensat sense tenir en compte el seu entorn, posició, accés, materials,…
Així doncs, per donar resposta al somni de molts nens es proposa aquest projecte de permacultura i bioconstrucció, sistemes holístics que, tenint en compte el tot, estudiaran les possibilitats reals de l’emplaçament i els recursos a l’abast per construir entre tots un ecosistema sostenible dins de l’escola.
L’objectiu principal és apropar els principis de permacultura i, en concret, de la bioarquitectura, als nens i les famílies involucrades amb el centre educatiu.

El taller “La nostra caseta” es desenvoluparà durant un trimestre a través de 3 sessions teòriques dinamitzades i diverses sessions pràctiques per la construcció del projecte amb l’ajuda de les famílies.

– Dates: divendres 15, 22, 29 d’abril i 13, 14, 15 de maig
– Lloc: C.R.A. Arco Iris de Castejón del Puente (Osca)

+ informació