Taller “Toca, guixa, crea!” a la Fundació Joan Miró

“per mi una forma mai és quelcom abstracte: sempre és un signe d’alguna cosa (un home, un ocell…)”. Joan Miró

Observant l’obra de Joan Miró és fàcil adonar-se de com l’artista jugava amb les formes, dotant-les d’aparences més o menys abstractes però sempre amb una significació oculta. Tot el seu art ens obre un món d’interpretacions que activen la nostra imaginació.

L’edifici de la Fundació Joan Miró, obra de Josep Lluís Sert (gran amic de Joan Miró) és, també, una macla de formes geomètriques diverses, algunes de simples i d’altres de més complexes, que resten ocultes en l’arquitectura de l’edifici.

“Toca, guixa, crea!” és un nou taller que ofereix la Fundació Joan Miró i que condueix El globus vermell on es proposa explorar l’arquitectura de l’edifici i les seves formes i textures des d’una vessant artística. El taller proposa un recorregut sensorial per explorar i copsar la diversitat de textures que conformen l’edifici i el seu entorn, talment com un col·leccionista i aplicant la tècnica del frottage. Aquesta col·lecció de textures s’acabarà transformant en formes en 3 dimensions que quedaran recollides en un llibre molt particular que cada infant s’emportarà a casa com a mostra de la seva pròpia experiència sensorial a través de l’arquitectura de Sert.

El taller està programat pels dies:

diumenge 27 d’octubre de 2019 d’11h a 13h (dins el Festival 48h Open House Barcelona)
diumenge 26 de gener de 2020 d’11h a 13h
diumenge 26 d’abril de 2020 d’11h a 13h
diumenge 28 de juny de 2020 d’11h a 13h

+ info sobre el taller