Tallers COAC 2022-2023

De cara al curs escolar 2022-2023 el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ofereix a les escoles uns tallers que es duran a terme a l’edifici de la seva seu de Barcelona. Dels tres tallers que ofereix el COAC, dos han estat concebuts i seran conduïts per El globus vermell.

Al taller “Artistes al COAC” s’explora la relació entre arquitectura, art i espai públic i es planteja un exercici de composició en què l’art i l’arquitectura s’han de combinar per expressar els anhels de la societat, reflectir les seves aspiracions o representar allò que millor la defineix. El taller farà especial atenció als esgrafiats que Picasso va dissenyar per la façana del COAC, ja que el 2023 se celebra el 50 aniversari de la seva mort.

El taller “Històries de Barcelona” combina la tècnica del dibuix amb el coneixement de la història i de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona. A partir de l’anàlisi d’una selecció imatges de diferents èpoques, els assistents han de completar, mitjançant el dibuix, làmines que representen alguns d’aquests moments històrics. Al final, totes les làmines ordenades cronològicament ens donaran una visió rica i original de la història de Barcelona.
Finalment es proposa als assistents que il·lustrin com s’imaginen la Barcelona de 2026, quan la ciutat serà Capital Mundial de l’Arquitectura.

Aquests tallers, oferts pel COAC a cursos del cicle superior de primària, secundària i batxillerat, s’emmarquen dintre del programa educatiu ArquiEscola del COAC que té el Segell de Qualitat concedit pel Consell d’Innovació Pedagògica (CIP). Per aquest motiu, els tallers es troben oferts al Programa d’Activitats Educatives (PAE), on tots els centres educatius que estiguin interessats s’hi poden apuntar.