“Tot lo roig fa goig”. Presentació final del projecte d’En Residència a l’Institut Montjuïc

El proper dimarts 13 de juny a les 12.30 presentem a la Fundació Joan Miró el projecte que hem desenvolupat al llarg d’aquest curs 2022-2023 amb un grup d’estudiants de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc dintre del programa En Residència. Artistes als instituts de Barcelona.

Tot lo roig fa goig. Aproximació a la Marina del Port i del Prat vermell” és el resultat d’un procés creatiu de 9 mesos que va començar amb l’únic objectiu de dur a terme un projecte que transformés (alguna cosa de) l’entorn quotidià per millorar (l’institut, el barri…) i/o beneficiar algú (la comunitat educativa, el veïnat…) d’alguna manera. Està clar que no sabíem què acabaríem fent, però sí que teníem clar que el procés es desenvoluparia a partir de l’autogestió, la participació activa, la recerca, l’experimentació, la reflexió i, finalment, la creació col·lectiva.
El resultat final és, d’una banda, una publicació -un plànol-guia desplegable (aquí la versió en PDF)- que té per objectiu explicar el barri de la Marina i la seva evolució històrica mitjançant il·lustracions, plànols i textos i, d’altra banda, una exposició a la Fundació Joan Miró que recull gran part de la feina desenvolupada al llarg de tot el curs, des de les sessions inicials, més experimentals, fins a producció dels últims mesos, ja dirigida a la publicació final. A més, en queda el testimoni d’aquest blog que ha anat descrivint tot el procés setmana rere setmana.

L’exposició es podrà visitar a la Fundació Joan Miró des del dimarts 13 fins a finals de juny i serà d’accés lliure.