Escola Jujol: “El barri és nostre!”

La col·laboració de l’Escola Jujol i el El globus vermell ve de lluny. El curs 2014-2015 vam preparar el taller “Arquitectes per un dia”, on preteníem encetar una reflexió sobre el pati de l’escola. El 2015-2016 vam organitzar el “Re-correm Gràcia!“, un taller-gimcana que tenia l’objectiu de descobrir el barri entorn de l’escola. I l’any passat, el curs 2016-2017, vam desenvolupar l’activitat “Refugis festius” per repensar la plaça de la Riera Sant Miquel i decorar-la per la festa final del projecte “Fem escola, fem barri, fem plaça”.

Aquest any el repte que ens planteja l’AMPA de l’Escola Jujol és pensar una activitat per començar a analitzar i millorar els camins escolars que duen a l’escola.

El programa municipal “Camí escolar, espai amic” vol facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels escolars a partir dels 8 anys. Treballant en col·laboració amb les comunitats educatives i les entitats locals dels barris, la iniciativa pretén millorar els entorns de les escoles per afavorir els desplaçaments urbans dels infants i joves.
Per aconseguir-ho cal plantejar unes actuacions que incideixin en el disseny de l’espai públic i d’altres que co-eduquin la ciutadania, tant els joves com els comerciants i habitants de la zona.
A més, el programa també pretén que els joves millorin el coneixement del seu barri i que assoleixin hàbits més saludables per a ells i més sostenibles per a la ciutat.

Així doncs, amb l’objectiu de començar el procés de definició dels camins escolar entorn de l’Escola Jujol, el dissabte 12 de maig sortirem a explorar els carrers del barri.