LIVE: Història, arquitectura i art públic a la Barceloneta. Presentació del plànol-guia.

El plànol-guia “La Barceloneta. Història, arquitectura i art públic” fa un retrat de la història i les característiques del barri a partir d’una selecció de 39 edificis i 19 obres d’art a l’espai públic.

Se n’ha fet una doble edició (en català i en castellà) i està disponible en PDF (descarregable gratuïtament des de la nostra web) i en paper.

La publicació forma part de la col·lecció “Guies d’Arquitectura i Urbanisme de Barcelona“, una sèrie de plànols-guia sobre diferents temes arquitectònics i urbanístics de la ciutat de Barcelona, editada per El globus vermell.

Aquesta publicació ha estat editada gràcies al suport de la Casa de la Barceloneta 1761 i de l’Ajuntament de Barcelona.

La presentació tindrà lloc en directe el dimarts 12 de maig a les 19.00 i forma part del programa de la Setmana d’Arquitectura 2020.

Xat (12.05.2020)

Usuari/a 01: Quin tipus de població s’instal·la a l’Eixample de la Barceloneta?
El globus vermell: Ho responem a partir del minut 48:40

Usuari/a 02: Es fan o es faran itineraris per la Barceloneta on s’expliquin aquests temes?
El globus vermell: A la tardor tenim previst fer itineraris pel barri relacionats amb el contingut del plànol-guia. Ja anunciarem dates quan la situació sanitària ho permeti.
Casa de la Barceloneta 1761: Sí, com diu en Joan, des de la Casa de la Barceloneta i El globus vermell programarem rutes guiades a la tardor si la situació ho permet.

Usuari/a 03: Com va ser el procés de fer el mapa?
El globus vermell: El procés d’elaboració del plànol-guia? Documentar-se (anant a la biblioteca i passejant per tot el barri), seleccionar la informació necessària pel que volíem explicar, pensar com calia ordenar-la, produir els continguts finals (textos, plànols, fotografies, etc) i, finalment, donar-li un format gràfic atractiu i coherent amb la resta de plànols-guia.