Nou plànol-guia: “La Barceloneta. Història, arquitectura i art públic”

Fa només quatre anys, el 2016, vam encetar la col·lecció Guies d’Arquitectura i Urbanisme de Barcelona, una sèrie de plànols-guia sobre diferents temes arquitectònics i urbanístics de la ciutat de Barcelona. Des d’aleshores la col·lecció ha anat creixent any rere any i ara ja presentem el sisè plànol-guia de la col·lecció.

La Barceloneta. Història, arquitectura i art públic” fa un retrat de la història i les característiques del barri a partir d’una selecció de 39 edificis i 19 obres d’art a l’espai públic. Octavio Paz afirmava que la història és el testimoni menys subornable de la història i nosaltres entenem que la Barceloneta disposa d’una rica varietat d’edificis i obres artístiques que, contextualitzades, permeten entendre l’evolució del barri tant des d’un punt de vista urbanístic com econòmic i social. Aquesta publicació és, doncs, una aproximació a la memòria històrica i al patrimoni immaterial de la Barceloneta a través de l’art i l’arquitectura. Cada edifici reflecteix un moment històric i la societat que el va bastir. Així mateix, ben sovint l’art públic ens parla de fets o personatges cabdals en la història i la cultura del lloc on s’ubiquen les obres.

Aquest projecte va ser una de les iniciatives guanyadores de la Convocatòria de Projectes 2019 de la Casa de la Barceloneta 1761 i, per tant, s’ha fet amb el seu suport i el de l’Ajuntament de Barcelona.

El proper dimarts 12 de maig, a les 19 h, farem una presentació en línia del plànol-guia dintre del programa de la Setmana d’Arquitectura.
Visualització en directe: aquí